Speelgoed van het jaar vierkiezing 2023

 

Hier vind je alle informatie over de speelgoed van het jaar verkiezing. De verkiezing vind elk jaar plaats en wordt georganiseerd door Stichting Speelgoed Nederland.  Mocht je will stemmen, dat kan hier.

 

Wat houdt de Verkiezing van het Beste Speelgoed in?

De Verkiezing van het Beste Speelgoed is een jaarlijkse competitie waarin het meest plezierige speelgoed van het jaar wordt gekozen. In eerste instantie bepaalt een deskundige jury welk speelgoed de prijs wint, en zodra dit bekend is, krijgt iedereen in Nederland de kans om te stemmen en de Publieksprijzen te bepalen.

Om dit te laten gebeuren, moeten zowel speelgoedfabrikanten als burgers in Nederland op de hoogte zijn van de Verkiezing van het Beste Speelgoed. De fabrikanten moeten hun meest vermakelijke speelgoed naar de jury sturen ter beoordeling.

Het is echter geen garantie dat alleen het allerleukste speelgoed wint. Als bijvoorbeeld een fabrikant niet op de hoogte is van deze verkiezing, kan zijn speelgoed niet worden beoordeeld. Daarom moeten we allemaal ons best doen om zoveel mogelijk aandacht te vestigen op deze verkiezing, en we dragen graag ons steentje bij.

 

Hoe werkt de Verkiezing van het Beste Speelgoed?
Als je een speelgoedbedrijf hebt dat op de Nederlandse markt opereert, ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. En het goede nieuws is dat je zoveel speelgoed kunt insturen als je wilt. Dus als je denkt ‘ik vind alles wat ik heb gemaakt leuk’, kun je gewoon met al je speelgoed meedoen.

 

2 voorwaarden:

1) Het speelgoed moet verkrijgbaar zijn voor de Nederlandse consument, niet alleen via één website, maar op verschillende manieren, en je moet dit kunnen aantonen.

2)Het speelgoed kan alleen deelnemen als het na de beoordeling van de verkiezing in 2022 is uitgebracht, dus na 1 augustus 2022.

Categorieën voor het Beste Speelgoed

Er zijn tal van mogelijkheden waarbinnen het speelgoed kan vallen. Hieronder vind je de volledige lijst:

Bouw/constructiespeelgoed, Knutsel/creatief, Buitenspeelgoed, Kinderspellen, Pluche, Poppen, Peuter, Familiespellen-tot-12jaar, Familiespellen-vanaf -12jaar, Voertuigen, Electronica, Steam, Actiefiguren/Speelset, Kidult18+, Duurzaam, Kennerspellen, Puzzels.

 

Het overzicht van 2023 staat hier.